Bildiğiniz gibi son dönemde Türkiyede rock müzikte bir hareketlenme oldu..peşpeşe yeni gruplar ve albümler müzik piyasasında yerini almaya başladı..Bu yeni gruplardan birisi de manga. Yaklaşık bir yıl önce albümünü çıkararak rock müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı ve beklenmedik bir performans ve başarı sergiledi.
Manganın bu beklenmedik başarısı hakkında olumlu-olumsuz bir çok görüş belirtildi..Bunları hepimiz biliyoruz. Kimine göre manganın başarısı doğru bir promosyona, kimine göre kliplerinde kullandığı animasyon ögelerine, kimilerine göre bir sentez müziği oluşuna yada Türkiyedeki değişim arzusuna parelel düşmesine vb. bağlıydı.
Ben manganın müziğini diğer eski-yeni rock müzik gruplarının müziği ile karşılaştırdığımda diğer gruplarda olmayan bir özellik gördüm. Bu özellik manganın bestelerindeki senfonik özellikti. Manganın bütün bestelerinde akıp giden ve dinleyeni de peşi sıra sürükleyen bir hikaye var...Sözünü ettiğim bu özellik sadece şarkıların sözleriyle sınırlı değil..Bestelerin müziksel yapısında, müzik cümleleliriyle anlatılan ve dinleyeni içine alıp sürükleyen, dinleyene dinleyenden haberler getiren bir özellikten söz ediyorum...
İşte bu ilginç özellik nedeniyledir ki insan manganın şarkılarını ve müziğini dinlemekten hiç bıkmıyor ve dinledikçe dinleyesi geliyor....