Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

ÖZENTİ-Ekşi Sözlükten yorumsuz

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

ÖZENTİ-Ekşi Sözlükten yorumsuz Empty
MesajKonu: ÖZENTİ-Ekşi Sözlükten yorumsuz   ÖZENTİ-Ekşi Sözlükten yorumsuz I_icon_minitimePerş. Şub. 07, 2008 9:19 am

ozenti

..
bir fikri, ideolojiyi ya da tarzi benimsememis ancak cesitli sebeplerle (bkz: mis gibi) yapan insan
(cle, 10.11.1999 18:21)

sirf hava olsun, en iyisi bende olsun diye bmw 330 alan zihniyet
(ali, 30.06.2001 21:26)

özünde hissetmediği halde insanların ilgisini çeken kişiler gibi davranmaya kasan şahsiyet
(rahatsiz, 30.06.2001 22:43)

yaptıgı hareketlerden bi gün önce kiminle takıldıgını kolayca anlayabilicegin insan tipi
(kaynarpinar, 19.07.2001 02:14)

bir isi tam olarak yapmayan, yapamayan insandir.
empeuc ozentiliktir (mp3)
ya mepeuc dersin yada empitrii dersin
sadece bi bol punktalon giyince punk olmazsin, ozenti olursun.
ayrica ozenti olmaktan daha kolya bisi yoktur.
ayrica bazi insanlari da cekemiyince onlara ozenti dersin
(error 6, 19.07.2001 13:32)

(bkz: tipe bak denilecek insanlar)
(zaknafein, 19.07.2001 14:55)

almanca'da bulunmayan kelime
(alman almanca hocası söyledi)
(jormungand, 04.02.2002 20:34)

negatif anlamı; bir tarzı, iyi veya kötü olduğunu tartmadan benimsemek. sadece o tarzın birleştirdiği topluluğa girme çabasıdır genelde. herhangi bir düşünceyi kendinden bişey katılmadan benim diye kullanmak.
pozitif anlamı; herhangi birşeyi yapmaya heves etme, yapan gibi olmayı isteme. başka birinden gördüğünü aynen yapan insanlara özenti denir.
(gugukkusu, 04.02.2002 20:41)

aynı anda hem punk hem hipi olunabilineceğini zanneden ve bu 2 grubun çok farklı anlamlara sahip olduğunu halen kavrayamamış, türk gençliğinin çoğunun içinde bulunduğu durum
(ohh jim, 18.02.2002 20:31 ~ 20:35)

wannabe
(nitro, 12.03.2002 00:20)

genc insanlarin icine dusecegi durum. gencligin verdigi uyum saglama, biseylere baglanma istegi hosuna giden tarafa onu ceker ve ona ozenmek suretiyle oyle davranmaya artik ne gerektiriyorsa onu yapar taki kisilik yerine oturana dogru yolun ne olduguna karar verene kadar.

-ozenti misin olm?
-sen nesin? al bakalim!

ee altta yillar var ya konusuyoruz biz de.
(furchet, 06.04.2002 17:03 ~ 09.04.2002 20:01)

kendisi olmayan, olamayan.
(yunique, 21.04.2002 04:00)

harf oyunlu cin entry girmek özentiliktir...
bi de model alma vardır.. özentiliktir ama o kadar kötü diildir bazen..belki yani..
(umut, 31.10.2002 14:52)

bazi ozentiler de vardir bunlar eski sevgiliyi veya platonik asklarinitakinti haline getirmis insanlardir. bu gibi insanlar sevdikleri insan ne dinliyorsa onu dinlemeye baslarlar, hatta konserlerine falan giderler, soyleyince de ''evet sen dinliyosun diye dinliyorum var mi'' seklinde abuk laflar ederler.
(deathkeeper, 08.12.2002 21:07)

metalikaci,eminemci tipler...aman haa.. metalci ve hip hopcu degil...metalikaci,eminemci,slipknotci,ayse hatun onalci,vs....
(kevin, 07.01.2004 22:49)

sigara içen, özellikle 30lu yaşların üzerindeki insanlara sorulan "nasıl başladınız?" sorusunun yegane cevabı. ("burdan tüm gençlere sesleniyorum*, `ben yaptım siz yapmayın" hesabı)
(euhemuhu, 07.01.2004 22:57)

gizli özentiler/özentilik vardır bir de.
üstelik özentiyi saklayan yama çoğu zaman o şeye muhalif görünmek şeklinde belirir.
burada kendisinden gizler kişi özeni; fakat zeki insanlar yakalayıp sobeler tabii..
(jeordie, 13.03.2004 14:13 ~ 14:37)

'insan zevk sahibi olarak doğmaz, zevk edinir' önermesi doğru kabul edilir ve insanın birşeylere özenebileceği, herhangi bir sebepten dolayı kendisiyle bağdaştırdıklarını denemek isteyebileceği hoşgörülürse, herkes özenti damgası yemeye mahkumdur aslında. kişinin kendisine tasvip ettiği şeyi başka biri beğenmeyebilir. ancak tersi durum, o başkası için de geçerlidir. her ne kadar bazılarımız işin felsefesine inmeden bir sürünün peşinden gitse ve genel anlayışa göre özenti olmayı hakkediyor görünse de, değişen fazla bir şey yoktur. bazılarımız daha özel, bazılarımız ise daha genel olmak ister ki bu da kişinin kendisine yakıştırdıkları sonucunda yaptığı bir tercihtir ve her ikisinde de bir özenme durumu söz konusudur.
(helezonik hipnotic buzuk, 03.06.2004 16:59 ~ 17:02)

özenmek özünde çok güzel bir edimdir. tatlı bir rekabet ve hırs ortamı yaratır. kendinizi geliştirmenizi sağlar. arkadaşının her dönem takdir getirmesine özenmesen ders çalışmayabilirsin.. derslerden zevk aldığın için çalışmadın, sırf takdir almak için belki.. ama ne farkeder? sonuçta, takdir için çalışa çalışa ders çalışmayı seversen, sen de çalışkan biri olursun. kendini bulmuş olursun... sevmezsen bir daha çalışmazsın, olur biter.. "takdir alma"nın "sence" o kadar eğlenceli bir şey olmadığını yaşayarak öğrenmiş olursun.. burda hata nerde?

üstelik hiç kimse bildiklerini sadece kendi çabasıyla öğrenmez ki.. kendini bulmak aslında özentilikle gerçekleşir.. birinin elinde bir kitap görürsün, merak edersin okursun. birinin yaşam felsefesini denersin, kendine uyuyorsa ne ala, devam edersin. uymuyorsa, "bir zaman sonra" zaten bırakırsın, vazgeçersin... bebekken her önüne geleni istememiş olsaydınız, her elinize geçeni ağzınıza atmış olmasaydınız, hiçbir şey öğrenmemiş olurdunuz. (bkz: kirlenmek güzeldir)

hiçbir şeye özenmeden, denemeden yaşamak yavan tatsız bir yaşam değildir de nedir? ancak birilerinin zorlamasıyla kafanıza sokulmuş şeylerde devam etmek ya da dogmatik bir çöplükte krallık taslamak değildir de nedir? kim ne derse desin, bana kalırsa özentilik, "bilge"liğe giden bir adımdır.. (bkz: bilgelik)
(eula varner, 22.07.2004 15:52)

beğendiği bir durumda olma, beğendiği şeye benzeme çabası...
(cybill, 22.07.2004 16:57)

metallicaci tiplere ozenti diyen tipler.
bu insanlar, bir orion' un, bir the call of ktulu' nun, bir blackened' in, bir the four horsemen' in tadina varamamis, bir de bu tada varan insanlara ozenti yaftasini yapistirmaya kalkmis olan insanlardir. oysa ki gunumuzde, populer olan ve ilgi goren metalikaya sovmektir; "ben metallicaciyim, cal ordan bi creeping death" demek ise tamamen karizma yikici bir hareket haline gelmistir. bu durumda ozenti bir insanin dogal hareketi metallicaya sovenlerin safinda yer almak olacaktir.
(otlu peynir, 04.03.2005 20:31 ~ 07.03.2005 18:22)

15 yasinda bebelerin agizlarindan dusurmedigi siktiri boktan laf...
(kevin, 04.03.2005 20:35)

ben bu ozentilere cok sasiyorum. yani ozenti oldugunun, aslinda mevzuya tam olarak hakim olmadiginin bilincinde olmaz mi insan icten ice?
ornegin ben allahima bin sukur kisa surmus bir tikky ozentilik donemi gecirmistim ortaokul yillarindan birinin bir donemi boyunca... boyle timberland botlar lacoste cantalar falan -ne demekse. ama, hayatta oyle major seylere para vermek aklimin ucundan gecmemisti o donemde sirf marka diye. cunku aklimin bir kosesinde hep "ulan bu bi phase gecerse kalirsin elinde bunlarla" diye bir fikir vardi. ben o anda bunu telaffuz edemiyor veya bilmiyor olsam da...
ama bu grunge -veya iste benim yaslanmaya basladigim gunden beri artik ona ne deniyorsa- ozentileri hakkaten akil alir gibi degil, hangi akla hizmet bir insan grunge'in sozluk anlamini bile bilmezken gidip beline esek kadar bilmemne dovmesi falan yaptirir. yolda gordugumuz grunge ozentisi kizlarin yuzde kaci hey girl'un "nasil grunge olursunuz" rehberindeki modelinden daha gercek? ve bunlarin orasinda burasinda hayat boyu tasimak zorunda kalacaklari devasa bir dovme tasiyanlarinin yuzdesi nedir?
hicbirinin aklindan "ulan gun gelir cici kiz olasim gelir. gun gelir bi baskteciye falan asik olurum" diye gecmez mi?
(deja, 25.04.2005 20:37 ~ 27.04.2005 18:03)

aslinda herkesin oldugu, bir nevi hakaret iceren kelime.
(karate kid, 26.04.2005 18:33 ~ 18:34)
http://www.mangaclub.tk

ÖZENTİ-Ekşi Sözlükten yorumsuz
1 sayfadaki 1 sayfası