Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaPortalAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Kaan Demirçelik - Milliyet Gazetesi röpotrajı

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Kaan Demirçelik - Milliyet Gazetesi röpotrajı Empty
MesajKonu: Kaan Demirçelik - Milliyet Gazetesi röpotrajı   Kaan Demirçelik - Milliyet Gazetesi röpotrajı I_icon_minitimePerş. Şub. 07, 2008 10:29 am

bu sabah spanın yaratıcısı kaan demirçeliğim miilyet gazetesine verdiği bir röpörtajı okudum vede çok ilgimi çekti...sizlerle paylaşmak istedim....

BENİM ÇİZDİKLERİM ALATURKA MANGA
müzik grubu manganın tüm üyeleri japon çizgi roman sanatı manga tutkunu .zaten grup da adını buradan aldı.onlar türkiyede yapılmayanı yaptı;albüm kapağındada,ilk kliplerindede gerçek kimlikleriyle değilçizgi filmle piyasaya çıktılar.kliplerinde sevimli bir maskot vardı.:SPA.maskot o kadar sevildiki manganın konserlerinde spa nın posterleri havaya kaldırılır oldu.spa nın yaratıcısı 22 yaşındaki kaan demirçelik,manga ile üç yıl önce internette tanışmış.o günden bu yana grubun çizim işlerini o yapıyor.
eskişehir ü. iletişim fakültesi sinema ve tv bölümü öğrencisi demirçelik ile "kendisini daha rahat hissedeceği"internet üzerinden konuştuk.
*maskot spa ne anlama geliyor?
k.d:grup üyeleri kliplerinde kullanmak için bir maskot çizmemi istedi.çizimi gören manga elemanları dalgasına"aaa sıpaya bak" diyordu.sıpa,eşek derken maskotun ismi spa oldu.ama gerçekten sancılı bir sürecin ardından ortaya çıktı.
BİR YIL GRUPLA BİRLİKTE YAŞADIM
*o sancılı süreç neydi?
k.d:yaklaşık bir yıl boyunca manganın elemanlarıyla yaşadım.şarkı söyledikleri barlara gidip günlerce hareketlerini gözlemledim.hepsi manga sanatıyla ilgilendikleri içn aynı dili konuşuyorduk."matrix" filmindeki operatör gibiydim.bir şeyler istediler,ben de yükledim.grubun işleriyle uğraşırken okula da devam etmeliydim.sınıfın arka sıralarında gizli gizli çizimler yapıyordum.spa ve diğer karakterlerde zaten böyle ortaya çıktı.
*sadece sınıfta çizmiyorsunuz herhalde.nasıl bir çalışma ortamınız var?
k.d:ben daha çok dizimin üstünde çiziyorum.küçükken yere uzanarak manga çizimleri yapardım.zaten benimki alaturka manga.
*alaturka maga da ne?
k.d:mangada bütün karakterler kusursuzdur.kadın çok güzel erkek ise çok yakışıklı...bu sanatı bize göre harmanlamak gerekiyor.kusursuz bir kadın vücuduna küçük bir göbek,uçarken sigara molası veren supermen yapıyorum.işte size alaturka manga...
ÇİZGİLERDE MANGA ÜYELERİ
yağmur sarıgül:sanki bu dünyaya ait değilmiş gibi.zaten çizimlerimde onu melek olarak tasvir ettim.her gördüğümde ona "kanatlarına iyi bak "derim.

efe yılmaz:dj setinin başında old. için kablolardan belden aşağısını göremezsiniz.

ferman akgül:grubun en hareketli olanı.yazmanya canavarı gibi oradan oraya zıplıyor.

özgür can öney:grubun akıl küpü.bir zamanlar dövüş sanatıyla uğraştığı için star wars taki jedi gibi oldu.ona çok güzel bir kimona yaptım.

cem bahtiyar:grubun karizması.gerçek hayatta olduğu gibi çizgilerdede havalı.
http://www.mangaclub.tk

Kaan Demirçelik - Milliyet Gazetesi röpotrajı
1 sayfadaki 1 sayfası